Pipi Sentiasa Buat Ramai Ger4m, Berat Ainul Dah Cecah 6.2kg

Selepas lapan bulan menjalani pembed4han di United Kingdom (UK) bagi membu4ng ketumbvhan di mulut, ‘buah hati’ rakyat Malaysia iaitu Ainul Mardhiah kini mencecah berat badan sebanyak 6.2 kilogram (kg).

Perkara tersebut diberitahu oleh bapanya Ahmad Safiuddin Ahmad Razak di laman Instagram dengan memuat naik sekeping gambar bayi berusia 18 bulan itu.

Menurut Ahmad Safiuddin, pakar nutrisi di UK turut berpesan jangan dibiarkan berat badan anaknya itu naik mendadak sebaliknya secara perlahan tetapi konsisten.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Berat ainul sekarang dah 6.2kg! . Alhamdulillah, walaupun naik secara perlahan, tetapi konsisten itu yang penting. . Even Dietition ketika di UK dulu pun pesan jangan bagi ainul naik berat badan secara mendadak sebab bila berlaku perkara seperti itu, ainul akan susah nak belajar meniarap dan sebagainya disebabkan berat badannya yang ketara. . Lagipun, ainul jangan membesar laju sangat nanti mama dengan walid rindu.

Siaran dikongsi oleh Ahmad Safiuddin Ahmad Razak (@ahmadsafiudinn) pada

“Even dietitian ketika di UK dulu pun pesan jangan bagi Ainul naik berat badan secara mendadak sebab bila berlaku perkara seperti itu..

“…Ainul akan susah nak belajar meniarap dan sebagainya disebabkan berat badannya yang ketara. Lagipun, Ainul jangan membesar laju sangat nanti mama & walid rindu,” tulisnya.

Warganet tidak lupa memberikan reaksi yang memuji kecomelan pipi anaknya selain mendoakan supaya Ainul terus membesar dengan sihat.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Viwanita

 

Sumber : Ahmad Safiuddin via Note Untuk Awak

Be the first to comment on "Pipi Sentiasa Buat Ramai Ger4m, Berat Ainul Dah Cecah 6.2kg"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*